© 2018 / Fax 02-6244063 פקס / Tel 02-6234471 טלפון / rwharch@zahav.net.il / Ravina Weiss Halevy Architects  רבינא וייס הלוי אדריכלים​

תחרויות פומביות

1/3
כפריות בגליל

 

התחרות הפומבית לתכנון כפריות בגליל ההררי הוכרזה ע"י אגודת האדריכלים, בשיתוף עם החברה הממשלתית לתיירות והסוכנות היהודית.

המתחרים התבקשו להציע רעיונות לפיתוח  מערך שירותי דרך לאורך צירי התנועה וליד אתרי התיירות בגליל.  מערך המתקנים המוצע אמור לבטא את רוח המקום ולשמש כציון דרך.

בפרויקט זה, שזכה בפרס קניה מטעם חבר השופטים, נעשה נסיון לפתח שפה עיצובית מתאימה לאופי המקום  באופן שיתחשב בנוף, בצמחיה ובתוואי השטח. האלמנטים המוצעים הם בעלי נוכחות של נופש ובילוי.
על בסיס העקרונות המוצעים ניתן לפתח מגוון רחב של שרותים ומתקנים.

מוסד לילדים


התחרות הפומבית לתכנון מוסד לילדים הוכרזה ע"י אגודת האדריכלים יחד עם ג'וינט ישראל.
מטרת התחרות הייתה לקבל הצעות לתכנון "מוסד קבוצתי", כלומר פנימיה עבור כ-70 ילדים החיים מחוץ למסגרת המשפחתית, או "מעון משפחתי", כלומר מקבץ של משפחות שכל אחת מהן מטפלת בכ- 10 ילדים.
בפרויקט זה ניסינו לפתח שיטה שתאפשר פתרונות שונים לאתרים ולמוסדות  שונים. הפתרון המוצע מאפשר מתן ביטוי לאופי החינוכי של המוסד, למיקומו ולחומרי הבניה שיבחרו. גודלם של המבנים, צורתם ודרך ארגונם נועדו לתת למוסד  קנה מידה ביתי, תוך זיהוי המרכיבים האדריכליים ומערכות הקשרים הבלתי משתנים הנחוצים בכל מוסד מסוג זה. הפרויקט תוכנן עם אדריכלית נילי רננה חר"ג.

הפרויקט הוגש למסלול ה"מוסד הקבוצתי" וזכה בפרס ראשון.

 

1/3
מרכז יום טיפולי

 

הצעה לתחרות לתכנון מרכז יום טיפולי עבור אוכלוסיה עם צרכים מיוחדים.

המוסד הוא חלק ממערך השרותים לבוגרים בעלי מוגבלויות שכליות והתפתחותיות בעיר באר שבע, והוא מיועד לשמש כמרכז יום טיפולי לאוכלוסיה של כ-80 מטופלים בגלאים 21 עד 64.

שטח הבנין כ-1,500 מ"ר והוא מכיל חדרי אם לקבוצות של 10 חניכים וכן כל השרותים הנלווים (חדר אוכל ומטבח, חדרי פעילות מסוגים שונים וכל השרותים האדמיניסטרטיביים).

בהצעה נעשה נסיון ליצור מבנה שכל הפעילות בו במפלס אחד כדי לאפשר תנועה נוחה לאותם חניכים שסובלים גם ממוגבלות פיזית, וכן לשלב שטחי חוץ מסוגים שונים ברמות שונות של פרטיות העונים על תנאי האקלים של באר שבע ועל הצורך ליחסים המיוחדים עם שכונת המגורים שבה המבנה ממוקם.

ההצעה הוגשה בהשתתפות אדריכלית עינת פריגר.